Plocka hundbajs när du sitter i rullstol

En av de vanligaste frågorna om att ha hund när man sitter i stol är hur man gör för att plocka hundbajs. Jag vill i alla fall inte vara den vars hund lägger en fin hög mitt på trottoaren och får titta mig omkring lite diskret och hoppas att ingen såg 🙈 . Med mina tips så kan jag plocka upp efter min hund och slippa känna oro för det. Här får du mina bästa tips, och jag hoppas något kan passa dig!

HandiScoop – Bajsplockare

Eftersom att jag inte når ner på marken för att plocka hundbajs så använder jag ett verktyg som heter HandiScoop. Mycket smidig skopa som man sätter fast hundbajspåsen på, plockar upp bajset och sedan vänder påsen ut och in. Lätt som en plätt!

Den enda nackdelen verktyget har är att man ska få med sig den på promenaden, det är inte lika enkelt som att stoppa en påse i fickan. Jag har löst det genom att sätta sat den på sidan av min ryggsäck där jag enkelt når den.

Ellinor i rullstol visar hur man plockar hundbajs med en HandiScoop bajsplockare.

Ellinor i rullstol visar hur man vänder på påsen med hundbajset för att knyta ihop och slänga påsen.

Rasta hunden på smarta platser

Om du kan böja dig ner och plocka upp bajset, var då smart med var du rastar din hund. Om hunden kliver ner i ett dike eller någon meter in i skogen kan det vara svårt att komma åt. Försök hålla hunden på platser där du vet att du kan komma fram och plocka upp.

Du kan även låta hunden gå så långt från vägen som möjligt till en plats där du inte behöver plocka upp. Detta tips beror såklart även på hur du bor. För oss som har nära till grusväg med skog omkring passar detta utmärkt.

Har du fler tips? Berätta i kommentarerna eller på Instagram!

*Inlägget kan innehålla affiliate-länkar

Leave a Reply